Ik vertrek, of zoiets

Iets meer dan 10 jaar geleden kregen wij de kriebels. We zagen onszelf niet oud worden in het huis aan de dorpsweg waar we woonden, en ook geen leven lang werken in de banen die we deden. Dus fantaseerden we tijdens een wintersportvakantie over een eigen pension in Oostenrijk (wie niet?) en overwogen we overname van een camping in de Dordogne. Hoewel we daar nog nooit waren geweest…

Door het uitspreken van wilde plannen kwamen er zaken in beweging. Uiteindelijk vertrokken we, eind 2012.

Niet naar de Alpen en ook niet naar Frankrijk. We belandden op een schitterende plek, slechts 1 kilometer verderop. En bleven zo zelfs woonachtig aan dezelfde straat: de Dammenseweg.

Poe hé, wat een stap, horen we je denken! Toch was dit voor ons een speciale en onvoorziene zet.

We kregen de kans huis en haard – van onze (schoon)ouders – op nummer 51 over te nemen. Een locatie waarvan wij dachten dat zij daar wél oud wilden worden. Maar, het kan verkeren. Zo waren we toch ineens in het bezit van een minicamping op een voormalige boerderij, en wel in onze eigen schitterende Friese Zuidwesthoek.

We hadden er zin in!
(en stiekem natuurlijk geen idee waar we met ons jonge gezin ja tegen zeiden. Gaf niet, het avontuur lonkte…)

Sindsdien zijn we allemaal gegroeid, letterlijk en figuurlijk. We namen afscheid van onze werkgevers en omarmden de vrijheid van zelfstandig ondernemen.  Wonen en werken aan de Dammenseweg is een way of life geworden. Met één nadeel: time flies when you’re having fun!

  En… door!

  Ergens in 2017 kriebelde het weer. Er ontstond een nieuw idee.

  Het bouwen van een Tiny House, dat leek ons een mooi project. Wie Roelof kent, weet van zijn gouden handjes. En wie Ingeborg kent, weet dat ze een mooi idee graag omzet in plan en resultaat. Een goede combinatie om zelf van A tot Z aan de slag te gaan, zeggen we maar even onbescheiden.

  Het huisje wilde we precies zo maken als we zelf voor ogen hadden, met wat hulp van een bevriende architect. Na een hoop gedenk, geschets en gespaar zetten we in 2019 deze plannen om in doen.

  En tja, kort samengevat: van het een kwam het ander.

  Bij de Genieterij is een oase in het groen. Waar de tijd vertraagt en jij even stil kan staan. Een verblijf Bij de Genieterij staat voor een bijzondere totaalbeleving. Logeren in unieke tiny houses. Op een plek waar je tot rust komt en de ruimte krijgt om dichterbij te komen. Bij jezelf, bij elkaar en de natuur.

  Als ondernemende mensen hebben we ervaren dat het heerlijk én gezond is om af ten toe wat afstand te nemen. Om dichterbij elkaar te komen. Om op te laden en ruimte te creëren. In je lijf en in je hoofd. Zodat de mooie gesprekken blijven komen en ideeën weer gaan stromen. Bij de Genieterij krijg je de ruimte. En elke minuut is er van jou. Dus waardevol.

  Kom en ervaar het.

  groet!
  Roelof & Ingeborg

  PS.

  Meer weten over onze werkplaats en het ontwerpen en bouwen van een tiny house? Bezoek dan tinyroof.nl