Ik vertrek?

Iets meer dan 10 jaar geleden kregen wij de kriebels. We zagen onszelf niet oud worden in het huis aan de dorpsweg waar we woonden, en ook geen leven lang werken in de banen die we deden. Dus fantaseerden we tijdens een wintersportvakantie over een eigen pension in Oostenrijk (wie niet?) en overwogen we overname van een camping in de Dordogne. Hoewel we daar nog nooit waren geweest…

Door het uitspreken van wilde plannen kwamen er zaken in beweging. Uiteindelijk vertrokken we, eind 2012.

Niet naar de Alpen en ook niet naar Frankrijk. We belandden op een schitterende plek, slechts 1 kilometer verderop. En bleven zo zelfs woonachtig aan dezelfde straat: de Dammenseweg.

Poe hé, wat een stap, horen we je denken! Toch was dit voor ons een speciale en onvoorziene zet.

We kregen de kans huis en haard – van onze (schoon)ouders – op nummer 51 over te nemen. Een locatie waarvan wij dachten dat zij daar wél oud wilden worden. Maar, het kan verkeren. Zo waren we toch ineens in het bezit van een minicamping op een voormalige boerderij, en wel in onze eigen schitterende Friese Zuidwesthoek.

We namen afscheid van onze werkgevers en omarmden de vrijheid van zelfstandig ondernemen.  Wonen en werken aan de Dammenseweg is een way of life geworden. Met één nadeel: time flies when you’re having fun!

Rust en ruimte XXL

We besloten naast ons kampeerterrein een nieuw concept te starten. Een plek waar de tijd vertraagt en jij even stil kan staan. Een verblijf Bij de Genieterij staat voor een bijzondere totaalbeleving. Logeren in unieke tiny houses. Op een plek waar je tot rust komt en de ruimte krijgt om dichterbij te komen. Bij jezelf, bij elkaar en de natuur.

Als ondernemende mensen hebben we ervaren dat het heerlijk én gezond is om af ten toe wat afstand te nemen. Om dichterbij elkaar te komen. Om op te laden en ruimte te creëren. In je lijf en in je hoofd. Zodat de mooie gesprekken blijven komen en ideeën weer gaan stromen. Bij de Genieterij krijg je de ruimte. En elke minuut is er van jou. Dus waardevol.

Kom en ervaar het.

groet!
Roelof & Ingeborg

PS…. lees verder, want we hebben leuk nieuws!

Durf te vragen

Wij hebben onszelf de laatste jaren steeds beter leren kennen. En ontdekt dat tijd goud is. Tijd (maken) voor jezelf en elkaar zien wij als een van de belangrijkste factoren voor een leuk en ontspannen leven. Daarom kiezen wij ervoor om per komend seizoen onze bedrijfsvoering anders in te richten. Dat betekent: niet langer alles zelf doen, maar simpelweg om hulp vragen.

In 2024 krijgen onze drukke handjes hulp van Nico Kuijper en Janny Pruiksma. Zij treden voortaan op als gastheer en -vrouw en verzorgen de operationele zaken rondom de verhuur van Bij de Genieterij.

Dit stel, ook woonachtig aan de Dammenseweg in Koudum, heeft hun sporen ruim verdiend in de hotel- en recreatiebranche, waar hun hart en kundigheid ligt. Sinds de verkoop van hun B&B/pension in 2022 richten ze zich met Rent to Enjoy volledig op de verhuur van bijzondere accommodaties, waar onder die van henzelf. Nieuwsgierig? Bekijk dan zeker even hun website!