Uniek tiny house huren in Friesland

Hier geen massatoerisme, maar volop privacy

Je wilt er samen even tussenuit. En bent op zoek zijn naar meer dan een gezellig ‘weekendje weg’…

Dan heb je de ultieme vakantie locatie in Friesland gevonden!

Op deze bijzondere plek in het groen, waar slechts een paar tiny houses staan ontsnap je samen met je lief, zus of beste vriendin aan de drukte van alledag. Je verblijft in een sfeervolle en comfortabele accommodatie, dichtbij de natuur. Precies. Dat klinkt als de ideale plek om te overnachten en volledig tot rust te komen.

Logeren met uitzicht op de wei, Bij de Genieterij

Kom naar de verrassend mooie Friese Zuidwesthoek en ervaar Bij de Genieterij dat je in no time je persoonlijke energie weer kan opladen.

Bij de Genieterij draait het om de tijd en ruimte nemen

Klint dat niet heerlijk? Even helemaal niets, behalve stilte en schoonheid om je heen? Tijd en ruimte voor jezelf en voor elkaar. Letterlijk de ruimte; een oase waarin eenvoudige bewustwording van en contact met de natuur mogelijk is op een wijze die je doet ontspannen en genieten van het leven.

Logeren Bij de Genieterij betekent comfortabel overnachten in unieke tiny houses, ontworpen en professioneel gebouwd in eigen werkplaats. Op deze bijzondere locatie in Friesland ervaar je een vleugje luxe gecombineerd met heerlijk buitenleven. Een belevenis, zonder animatie. Het is aan de jou hoe je de tijd samen waardevol wil spenderen. Alle ingrediënten bieden gelegenheid voor een ontspannen vakantie, of je nu een week, weekend of 2 nachten blijft.

“Bij de Genieterij is een plek waar de tijd vertraagt en jij even stil kan staan. Kunt ontspannen en opladen, met je blote voeten in het gras. Luierend vanuit je hangmat weidevogels, libellen en vlinders spotten. Of een haas die zomaar vrolijk voorbij hopt. Maak vuur en geniet tot laat in de avond van de sterrenhemel die hier nog echt zwart is. Bij de Genieterij logeer je in een van onze unieke tiny houses. Stijlvol en heerlijk comfortabel.”

De weidevogels vliegen om je oren

Bij de Genieterij grenst aan omringende weilanden, hierachter ligt een Natura 2000 gebied én de Fluessen. Vanaf de locatie zie je zomers in de verte de zeilboten varen. De boer die de landerijen om onze tiny houses heen pacht en in eigendom heeft doet actief en met succes aan weidevogel- en natuurbeheer. Dit zie je terug in kruidenrijke graslanden. In het voorjaar zijn er in toenemend aantal weidevogels te zien en te horen, zoals de grutto en kievit.

Bij de Genieterij bevindt zich even buiten het Friese dorpje Koudum (1,5 km tot het centrum). De Dammenseweg kenmerkt zich door de vele bomen aan weerszijde van de weg. Vanaf je tiny house ben je op de fiets of wandelend in mum van tijd bij de lokale bakker, visboer of goed uitgeruste supermarkt. En wat smaakt er beter op je eigen houtgestookte barbecue dan een stukje vlees van de slager om de hoek…

Tiny Houses van TINY ROOF, stuk voor stuk bijzondere accommodaties

Bij de Genieterij op het terrein staan (nu 2) tiny houses, gericht op recreatief verblijf. Ieder object is bedoelt voor maximaal 2 personen. De tiny houses worden in eigen beheer ontworpen en gebouwd, onder de merknaam TINY ROOF.

Ieder tiny house is uniek: steeds een ander, eigenwijs model en andere indeling. De afmeting per object is min of meer gelijk en de overall look en feel is  herkenbaar. De tiny houses zijn kwalitatief hoogwaardig gebouwd en qua leefbaarheid comfortabel. De inrichting is compleet: volledig zelfvoorzienend en van alle gebruikelijke gemak voorzien. Je treft dus een lekker bed, een fijne douche (badkamer en suite), een keuken met oven en een vaatwasser… De inrichting is met aandacht voor sfeer en stijl uitgekozen, passend bij het specifieke object. En natuurlijk wacht je een opgemaakt bed bij aankomst en heerlijk fris gewassen handdoeken. Dit alles zodat jij je vakantie uitgerust kan beginnen.

Ieder tiny house is in de uitvoering van het ontwerp gericht op het uitzicht op de wei; contact met buiten is visueel gemakkelijk, vanuit woon- en slaapvertrek. Openslaande tuindeuren of een schuifpui maakt het fysiek mogelijk buiten met binnen te verbinden. Zo kan je de charme van Friesland volledig omarmen. En je vakantie of weekendje weg bijna als vanzelf doen slagen.

De Friese Zuidwesthoek, voor een verrassend vakantieverblijf 

Koudum ligt in het hart van de Friese Zuidwesthoek, een veelzijdige regio met afwisselende landschappen. Er zijn prachtige bossen natuurlijk heel veel water. Bij de Genieterij ligt centraal ten opzichte van Gaasterlands bos, de IJsselmeerkust en diverse plaatsjes. De beroemde Elfstedenstadjes Stavoren, Hindeloopen en Workum liggen op minder dan 7 km afstand. En ja, ze zijn allemaal je bezoek waard. Slenter door authentieke straatjes, bezoek winkeltjes, de fonteinen en scoor daarna een lekker ijsje om af te koelen.

In de Friese Zuidwesthoek liggen meerdere Friese meren, aantrekkelijk voor waterrecreatie. Dichtbij Bij de Genietrij liggen de Morra en de Fluessen. Ze sluiten met verschillende kleinere vaarroutes aan op verschillende dorpen, uiteraard ook via de originele Elfstedenroute. In de meren kan gevist en gezwommen worden. Opvallend detail: bijna overal is het water stahoogte. Niet voor niets kan je bij ons een kajak lenen, om in alle stilte van dit natuurschoon te genieten. Voel dat het in jou weer stroomt, als je je omringt met water.

De IJsselmeerkust kent meerdere strandjes, met helder en schoon water geschikt om te zwemmen. Variërend van klein en idyllisch en snel diep aflopend tot uitgestrekt en kniediep. Soms dichtbij het stadscentrum (Stavoren, Hindeloopen), of in de buurt voorzien van horeca, van eenvoudige snackbar (Laaksum) tot hippe badpaviljoens (Mirns). Kitesurfen is toegestaan op toegewezen locaties. Spectaculair om te doen of alleen al naar te kijken…

Fietsen zonder te verdwalen kan door eenvoudig gebruik te maken van de fietsknooppunten. Op vrijwel ieder knooppunt tref je een overzichtsbord. Je route kan gemakkelijk ingekort of verlengd worden. Er is vrijwel geen weg ‘eindeloos’ rechtdoor; er is juist veel afwisseling. Wandelen is een echte aanrader, als je tempo wat lager ligt lukt het nog beter om de schoonheid van de natuur in je op te nemen. Dat geeft een boost aan je gezondheid!

Friesland is een provincie waarin de taal en cultuur een sterke en herkenbare positie heeft. En dat zal je zeker merken! Dat Friezen stug zijn is echt een vooroordeel. Juist in deze provincie ervaar je nog geduld en respect voor elkaar. Schrik dus niet als een vreemde ineens vriendelijk ‘hoi’ of ‘ha goeie!’ tegen je roept.

Bij de Genieterij, een uitje waarbij niets hoeft en niemand wat van je verwacht

Een tiny house huren op deze groene plek in het authentieke Friesland maakt je een ervaring rijker. Je komt even helemaal terug bij jezelf. Doet energie en inspiratie op. Zonder dat je hoeft in te leveren op comfort. We bieden je juist een aantal bijzondere extra’s. Overnachten Bij de Genieterij is zoveel meer dan een weekendje weg of een doorsnee vakantie. Het is een boost voor je mind, je lijf en je relatie. Kom en ervaar het zelf, we zien je graag!